08nytt.se

Enkla Digital levererar toppmodern nättidning i WordPress

Enkla Juridik har under de senaste veckorna frenetiskt arbetat för att färdigsställa nyhetssidan 08nytt.se. Syftet med nättidningen är att sprida nyheter för Stockholmsregionen. Integration, välfärd, miljö, sjukvård och kommunpolitik är några av ämnena som 08nytt kommer bevaka. Leveransen innebär att kunden nu har en kraftig plattform för nyhetsspridning i hel Stockholmsregionen.

I detta blogginläg avslöjar jag lite om vilka funktionerna som är viktiga för en nättidning byggd i WordPress.

Ska du bygga en nyhetssida i WordPress? Tveka inte att höra av dig för tips och frågor!

Smidig plattform i WordPress för hela redaktionen

Med hjälp av WordPress-temat Newspaper och page-buildern WPBakery har nyhetssidan alla funktioner som en modern nyhetsplattform behöver. Det innebär att mallarna för nyhetsinläggen har ett rent och överblickbart utseende, vilket gör att skribenterna och redaktören inte behöver tänka på layout. Om de ändå skulle vilja ändra nyhetsartiklarnas utseende, kan de ändra layout med ett klick. Flera av mallarna möjliggör för redaktionen att bädda in Youtube-videos på ett slagkraftigt vis.

Kategorisering för överblickbarhet

Med hjälp av kategoriseringsfunktionerna i WordPress kommer nyheterna automatiskt hamna på rätt undersida och under rätt kategori på startsidan. På startsidan visas alltid de två senaste artiklarna för respektive kategori. Högst upp på startsidan syns alla senaste nyheter oavsett kategori.

Sökmotorvänligheten i fokus

Google är en av de viktigaste källorna för nyheter. Här kommer 08nytt ha enorm slagkraft tack vare följande inbyggda funktioner:

  1. Snygga meta-resultat på Google. Pluginnet SEO Yoast gör att sökresultaten för respektive sida är pedagogiska både för sökmotorn och sökmotoranvändare. Rubrikerna kommer vara enkla och beskrivningarna kommer plockas från brödtexten.
  2. Snabba laddningstider. Tack vare funktionen ”Lazy loading” laddas enbart de bilder/artiklar/widgetar som syns i användarens webbläsare. Detta sparar mycket laddningstider och förbättrar användarvänligheten oerhört mycket.
  3. Kompatibel med Google News. Nyhetssidan har avancerade kodfunktioner som gör att Google kommer kunna identifiera nyhetsinläggen som nyheter. Detta ökar kraftigt chanserna för att artiklarna på sikt kommer synas på Google News med ett sökresultat som visar bild, nyhetssidans namn, datum, rubrik och beskrivning.

Nättidning med slagkraft i sociala medier

Tack vare delningsfunktioner på varje artikelsida kommer läsarna enkelt kunna dela texter i sociala medier. Tack vare inställningarna kommer delningen se bra ut med bild, rubrik och beskrivning.