Hur kan vi hjälpa dig på Youtube?

Hjälp med Youtube

Genom Google Ads är det också möjligt att annonsera på Youtube. Genom annonsering på Youtube kan du snabbt nå en relevant målgrupp med ett kreativt budskap. På Youtube är det ofta ganska billigt att få bra synlighet till ett lågt pris. En visning brukar generellt kosta mellan 0,1 – 1 kr. På så vis kan du nå tusentals personer i relevanta målgrupper och få dem att känna igen ditt varumärke.

Nå rätt personer på Youtube

Youtube är världens andra största sökmotor näst efter Google. Bara i Sverige gör miljontals konsumentrelaterade sökningar. Det är ett gyllene tillfälle för dig att visa upp dina produkter eller din tjänst när användare söker på relaterade ämnen.  

Men hur går det att nå olika målgrupper? Genom Google Ads går det att inrikta sig på:

  • Din websites tidigare besökare
  • Sökord i Youtube
  • Ålder
  • Kön
  • Geografi
  • Intressen

Använd Youtube för att få din sites besökare att bli kunder

Ett vanligt sätt att nå kunder som har varit i kontakt med din webbsite, men som inte har konverterat, är att just rikta annonser på dem när de är inne på Youtube. Denna metod kallas retargeting. På så vis kan du nå potentiella kunder som fortfarande tvekar med ett budskap så de inte glömmer bort dig. Detta är ofta en väldigt effektiv och billig strategi för att öka antalet kunder och utnyttja din digitala närvaro till fullo.

Annonsformaten på Youtube

Det finns tre stycken annonsformat på Youtube. In-stream, Discovery och Bumper.

Instream-annonser

Annonsen visas före, i eller efter filmen. Efter 5 sekunder kan tittaren välja att hoppa över annonsen. Den kan vara hur lång du vill.

Discovery-annonser

Annonsen visas som ett förslag. Tittare klickar frivilligt på annonsen. Den kan vara hur lång du vill, men helst ganska kort och engagerande.

Bumper annonser

En annons på 6 sekunder eller kortare som spelas före, i eller efter videon. Det går inte att skippa annonsen. Det rekommenderas att annonsvideon är enkel och slagkraftig.

Skulle du vilja ta ett snack med oss?

Tveka inte att höra av dig. Vi återkommer med en kostnadsfri sökordsanalys och uppskattning vad SEM och SEO kommer att kosta.